Suomen Taideyhdistys järjestää yhteistyössä matkatoimisto Matka-Agenttien kanssa jäsenmatkan Amsterdamiin viikonloppuna 30.9.–2.10.2016.

Matkalle osallistuminen edellyttää Suomen Taideyhdistyksen jäsenyyttä.

Ilmoittautumiset 13.5.2016 mennessä suoraan matkatoimistoon sähköpostitse anne.laakso(a)matka-agentit.fi tai puhelimitse 050 414 6821.

Matkan hinta:
785 €/hlö kahden hengen huoneessa
865 €/hlö yhden hengen huoneessa

Hinta sisältää:
* lennot Helsinki – Amsterdam – Helsinki turistiluokassa
* majoitus aamiaisella
* lentokenttäkuljetukset kohteessa
* kaupunkikiertoajelu suomenkielisen oppaan johdolla tulokuljetuksen yhteydessä
* paluukuljetus ilman opasta
* sisäänpääsymaksut museoihin
* opastetut kierrokset museoissa (opastus englanniksi)
* 2 x illallinen
* 2 x lounas

MATKAOHJELMA

PERJANTAI 30.9.

Klo 08.10: Lähtö Helsingistä Finnairin lennolla.
Klo 09.45: Saapuminen Amsterdamiin. Opas ottaa ryhmän vastaan lentokentän tuloaulassa. Matka jatkuu ryhmän käyttöön varatulla tilausajobussilla keskustaan, jossa kaupunkikierros päättyen hotellille. Kaupunkikiertoajelun aikana nähdään bussista käsin Amsterdamin mielenkiintoisimmat nähtävyydet kuten Dam-aukio ja Kuninkaallinen palatsi, kaupungin pohjoisosat, entinen juutalainen kaupunginosa Waterlooplein-aukion ympäristössä sekä aukion kuuluisa kirpputori, Amstel-joki ja joen yli johtava kuuluisa ”Laiha silta”.
Klo 13.00: Lounasristeily. Risteily Amsterdamin kanavilla on aina elämys – ja sen voi tehdä nauttien maisemien ohella myös lounaasta.
Van Gogh -museo: Amsterdamin van Gogh -museossa on maailman laajin kokoelma van Goghin töitä, ja se tarjoaa kävijöille mahdollisuuden tutustua taiteilijan töihin eri aikakausilta ja vertailla niitä muiden taiteilijoiden teoksiin samalta aikakaudelta.
Illallinen Bo Cinq -ravintolassa Amsterdamin ydinkeskustassa. Keittiön filosofia on yhdistää ranskalaiset ja arabialaiset vaikutteet yhdeksi yllätykselliseksi kokonaisuudeksi. Pääkokit Marilyn Lukies ja Mohammed Mahraoui käyttävät aina parhaita tuoreita ja terveellisiä raaka-aineita, mahdollisuuksien mukaan myös biologisia. Tuloksena on sopivan elegantisti, mutta kuitenkin trendikkäästi toteutettuja makuelämyksiä.

LAUANTAI 1.10.

Het Rijksmuseum Amsterdam: Vuosia kestäneen remontin jälkeen kuningatar Beatrix avasi 13.4.2013 Rijksmuseumin ovet yleisölle. Nyt avoinna ovat taas kaikki museon 80 salia, nähtävillä 8000 teosta. Museo on käynyt läpi täydellisen uudelleenjärjestelyn, vain Rembrandtin Yövartio on saanut pysyä tutulla paikallaan.
Stedelijk Museum: Museon modernin taiteen ja muotoilun kokoelma on yksi maailman huomattavimmista. Myös itse museo on taideteos sinänsä.
llallinen Pasta e Basta -ravintolassa on taatusti mieleenpainuva kokemus! Maukkaan italialaisen ruoan ohella voi nauttia myös musiikista: ravintolan tarjoilijat ovat koulutettuja laulajia ja tämän tästä illan aikana he viihdyttävät laulullaan ravintolassa asiakkaiden keskellä kierrellen. Alkupalat noudetaan flyygelin sisään katetusta buffetista; listalta valittu pääruokapasta sekä jälkiruoka tarjoillaan pöytiin.

SUNNUNTAI 2.10.

Kesäkuussa 2009 avattu Hermitage Amsterdam tuo yleisön nähtäville Pietarin Eremitaasin aarteita. Museorakennus on yksi suurimmista 1600-luvulta peräisin olevista rakennuksista kaupungista. Entinen vanhusten hoitokoti täydellisen remontin jälkeen tarjoaa Eremitaasille sen vaatimat puitteet.
Lounas Brasserie Schiller Amsterdam -ravintolassa. Ravintolasali on tunnelmallista 1920–30-lukujen art deco -tyyliä; seinillä on esillä myös taiteilija Fritz Schillerin maalauksia.
Kuljetus lentokentälle ilman opasta.

Hotelli:
Residence Le Coin 3* hotel
Nieuwe Doelenstraat 5, 1012 CP Amsterdam
Hotelli sijaitsee aivan ydinkeskustassa; Dam-aukio, ostoskadut, kukkatori, Waterloopleinin kirpputori, Muziektheater sekä Rembrandtplein-aukio sijaitsevat kaikki lyhyen kävelymatkan päässä. Hotelli koostuu seitsemästä tyypillisestä vanhasta amsterdamilaisesta rakennuksesta, näin ollen myös jokainen huoneisto on erilainen. Huoneet ovat modernisti sisustettuja erityyppisiä studioita. Kaikissa huoneissa on kylpyhuone, keittokomero, jääkaappi, puhelin, TV, työpöytä sekä espressokeitin. Ilmainen WiFi-yhteys. Hotellissa on hissi. Buffetaamiainen on tarjolla aamiaishuoneessa klo 07.00–10.30.

Huomioitavaa:
* Suomen kansalaisella on oltava matkalla mukana koko matkan voimassa oleva passi tai EU-henkilökortti.
* Yksin matkustavan on varattava yhden hengen huone.
* Suosittelemme kaikille matkan aikana voimassaolevaa matkavakuutusta ja sen voimassaolon tarkistusta jo matkavarausta tehtäessä.

Peruutusehdot:
* Jos matka peruutetaan viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, peruutuskulut ovat 75 €/henkilö.
* 59 vrk–31 vrk ennen matkan alkua tulleista peruutuksista peritään varausmaksu.
* 30 vrk–15 vrk ennen matkan alkua peritään 30 % matkan hinnasta tai vähintään varausmaksu.
* 14 vrk–7 vrk ennen matkan alkua tulleista peruutuksista peritään 50 % matkan hinnasta.
* Tämän jälkeen tulleista peruutuksista peritään koko matkan hinta.

AIEMMAT JÄSENMATKAT

6.–7.6.2015 Viro
Kumu, Tallinna Kunstihoone, Kunstihoone galerii, Linnagalerii, Viinistu Kunstimuuseum, ateljeevierailu taiteilija Leonhard Lapinin työhuoneelle
Lue Otso Kantokorven juttu jäsenmatkasta Viroon!

Kuva: Otso Kantokorpi. Leonhard Lapin esittelee työhuonettaan.

15.6.2014 Pirkanmaa
Serlachiuksen taidemuseo, Mäntän kuvataideviikot, Purnun kesätaidenäyttely

7.–9.10.2011 Berliini
Pergamon-museo, Stasi-museo, Hamburger Bahnhofin taidemuseo, Deutsche Guggenheim