Kuva/Foto/Photo: Patrik Rastenberger

Suomen Taideyhdistys arpoo vuosittain jäsentensä kesken noin sata vuoden aikana hankkimaansa, kotimaista nykytaidetta edustavaa taideteosta. Arpajaisiin osallistuminen edellyttää jäsenmaksun maksamista viimeistään 15. joulukuuta. Kuluneen vuoden arpajaisvoittajat julkistetaan jo perinteeksi muodostuneessa ohjelmallisessa illanvietossa seuraavan vuoden alussa. Voittajille ilmoitetaan voitosta henkilökohtaisella kirjeellä. Nimilista voittajista julkaistaan Suomen Taideyhdistyksen www-sivuilla.

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

Olenko mukana arvonnassa?
Jos olet maksanut vuoden 2017 jäsenmaksun viimeistään 15.12.2017 ja sinulla on vuoden 2017 jäsenkortti, olet mukana vuoden 2017 suurarvonnassa helmikuussa 2018. Paikallisarvontaan osallistuvat kaikki illanviettoon saapuneet jäsenet. Suurarvonnassa arvotaan noin sata teosta, paikallisarvonnassa parikymmentä. Määrät vaihtelevat hieman vuosittain.

Voinko voittaa jopa kaksi taideteosta?
Kyllä. Iltatilaisuuteen saapuvat vuoden 2017 jäsenet ovat mukana kahdessa arvonnassa, sekä suurarvonnassa että paikallisarvonnassa. Uudet jäsenet ovat mukana paikallisarvonnassa.

Voinko ottaa ystävän mukaan arpajaisillanviettoon?
Tilaisuus on tarkoitettu ainoastaan Suomen Taideyhdistyksen jäsenille. Mukaan pääsee esittämällä ovella voimassa olevan jäsenkortin. Muistathan, että vuoden 2017 jäsenkortti on voimassa helmikuun 2018 loppuun asti! Ilman jäsenkorttia saapuvilta peritään sisäänpääsymaksu, joka on samalla jäsenmaksu. Ovella on siis mahdollista myös liittyä yhdistykseen uutena jäsenenä.

Täytyykö ovella näyttää kutsukortti?
Ei. Ovella täytyy näyttää vain jäsenkortti.

Mitä teen, jos olen hukannut jäsenkorttini?
Ovella on infopiste, jossa henkilökuntamme voi tarkistaa jäsenrekisteristämme, että jäsenyys on voimassa.

Kuinka arvonta tapahtuu?
Suurarvonta suoritetaan etukäteen Taideyhdistyksen toimistolla Taidehallissa. Tietokoneen satunnaisgeneraattori arpoo teokset yhdistämällä teosnumerot jäsenrekisteristä umpimähkään poimimiinsa nimiin. Arvontaa seuraavat Taideyhdistyksen puheenjohtaja Lasse Saarinen sekä puolueeton valvoja, joka ei voi olla Taideyhdistyksen jäsen. Paikallisarvontaan osallistutaan täyttämällä arvontakuponki, jonka saat tilaisuuteen saapuessasi.

Miten saan tiedon voitosta, jos en pääse tulemaan iltatilaisuuteen?
Arpajaisvoittajille lähetetään henkilökohtainen kirje voitosta. Voittajien nimet julkaistaan tilaisuuden jälkeen myös Taideyhdistyksen verkkosivuilla.