Kuva/Foto/Photo: Roger Gustafsson

Vuonna 2008 Suomen Taideyhdistys hankki taideteoksia peräti 80 000 eurolla yli 100 eri taiteilijalta. Teosarpajaisissa 15.1.2009 arvottiin jäsenten kesken yhdistyksen ostamat yhteensä 141 taideteosta, joista 25 teosta sekä kirjapalkintoja vain paikallaolijoiden kesken. Arpajaisillanviettoon Kaapelitehtaalla osallistui yli 360 taiteenystävää, joista 74 oli aivan uusia yhdistyksen jäseniä. Moni onnellinen voittaja lähti Kaapelitehtaalta teos kainalossaan!

Tilaisuuden juonsivat toimittajat Minna Joenniemi ja Jonni Roos Gunnar Berndtsonin maalauksen Taiteentuntijoita Louvressa (1879) tunnelmissa. Dj Levy soitti hyvää musiikkia ja taiteilija Antti Laitisen kuva piirtyi seinällä olevalle kartalle sitä mukaa, kun Antti käveli Helsingin katuja Walk the Line -performanssissaan.

Teosarpajaiset 2008
Juontajat Jonni Roos (vas.) ja Minna Joenniemi haastattelevat taiteilija Antti Laitista (kesk.).

Teosarpajaiset 2008
Taiteilijat Karri Kuoppala ja Maiju Salmenkivi osallistuivat arpajaisillanviettoon. Keskellä juontaja Minna Joenniemi. Taustalla Antti Laitisen performanssissa vähitellen muodostunut taiteilijan muotokuva.

Kuvat: Roger Gustafsson