Pekka Kauhanen: Pieni talvimies / Liten vinterman / Little Winter Man, 2010. Kuva/Foto/Photo: Roger Gustafsson

Vuoden 2010 taideteosarpajaiset järjestettiin Kaapelitehtaalla 19.1.2011.

Arvottavana oli 128 teosta, joiden omistajuudesta kilpaili 1701 jäsentä. Ohjelmalliseen illanviettoon saapui liki 500 jäsenkortin haltijaa. Jäsenet saivat jännittää kahden eri arvonnan tuloksia: suurarvontavoittajien nimiä, joita julkistettiin 95 illan kuluessa sekä paikallisarvontaa. Kaapelitehtaalla paikalla olleista jäsenistä 33 pääsi lähtemään teos kainalossa kotiin.

Juontajat Minna Joenniemi ja Jonni Roos kutsuivat paikallisarvonnan onnettariksi viime vuoden taideteoista arvonimin palkittuja ihmisiä.

Teosarpajaiset 2010

Pitkään ”taidemesenaattina” toiminut SOL Palvelut Oy:n yritysjohtaja Liisa Joronen nimettiin Vuoden Peruskiveksi. Arjen poetiikkaa tutkineesta taiteen tohtori Denise Ziegleristä leivottiin Vuoden väittelijä, ja kuvataidetta kiitettävästi käsittelevän Gloria-lehden uusi päätoimittaja Sami Sykkö nimettiin Vuoden uudistajaksi. Kuvanveistäjä Pekka Kauhanen sai Taidehallin näyttelystään tunnustuksen Vuoden veto. Onnettaren roolin saivat hetkeksi myös taidekriitikko Pessi Rautio, taiteilija Katariina Souri, arpaonnen kestosuosikki Päivi Rajakari, muusikko ja taiteen ystävä Riki Sorsa, dukaattipalkittu taiteilija Leena Nio ja Pentti Sammallahden menestysnäyttelystä nauttineen Valokuvataiteen museon intendentti Anna-Kaisa Rastenberger.

Kuvat: Roger Gustafsson