Leila Halkeama. Kuva/Foto/Photo: Roger Gustafsson

Suomen Taideyhdistyksen jäsenten taideteosarpajaiset 2011 järjestettiin Kaapelitehtaalla 12.1.2012.

Pääarvonnassa arvottiin 107 taideteosta kaikkien vuoden 2011 jäsenten kesken, joita oli yhteensä 1771. Tämän lisäksi arvottiin 25 teosta tilaisuuteen saapuneiden noin kuudensadan jäsenen kesken.

Tutut juontajat Minna Joenniemi ja Jonni Roos tekivät taas vuosikatsauksen menneen vuoden taidetapahtumiin ja kutsuivat kahdeksan onnetarta nostamaan paikallisarvonnan voittoarvat. Onnettariksi pääsivät kirjallisuuspalkinnon saaja Riitta Ojanperä, illanvietossa esiintynyt burleskitähti Leila Halkeama (taiteilija Petra Innasen alter ego), Euroopan kulttuuripääkaupunkivuoteen 2011 liittyneen Turku365-hankkeen taiteellinen johtaja Meiju Niskala, Thuring-palkittu kuvanveistäjä Maija Helasvuo, Vuoden muuttajaksi nimitetty teollisuusjohtaja Antti Piippo, Suomen Taiteilijaseuran puheenjohtaja Hanna Ojamo, Vuoden yllättäjän arvonimen saanut graffititaiteilija Tero Karvinen sekä Suomen Pankin taidekokoelman harvinaisen, vain viisi päivää yleisölle esillä olleen näyttelyn suunnitellut ja Vuoden jono -arvonimen juontajilta saanut konservaattori Hannele Heporauta.

Illan juontajat Jonni Roos ja Minna Joenniemi haastattelevat Leila Halkeamaa. Kuva: Roger Gustafsson.

Tällä kertaa tilaisuudessa jaettiin myös Suomen Taideyhdistyksen vuoden 2011 kirjallisuuspalkinto, jonka sai FT Riitta Ojanperä väitöskirjastaan Kriitikko Einari J. Vehmas ja moderni taide (Kuvataiteen keskusarkisto, 2010). Palkintosumma oli kymmenentuhatta euroa. Silja Rantanen sai kunniamaininnan teoksestaan Vargvändonin puutarha (Sara Hildénin taidemuseon julkaisuja, 2011).

Kirjallisuuspalkinto 2011
Suomen Taideyhdistyksen puheenjohtaja Veikko Kasurinen, kirjallisuuspalkinnon saaja Riitta Ojanperä ja kirjallisuuslautakunnan jäsenet: Seppo Heiskanen, Leena Kuumola ja Päivi Karttunen. Kuva: Roger Gustafsson.