Irma Optimisti. Kuva/Foto/Photo: Johann Höglund

SUOMEN TAIDEYHDISTYKSEN JÄSENTEN TEOSARPAJAISET 2012
KAAPELITEHTAALLA 17.1.2013

Tammikuussa 2013 Taideyhdistyksen arpajaisjuhla järjestettiin jo kahdeksatta kertaa. Kaapelitehtaan Puristamossa ja Valssaamossa oli koolla lähes 600 henkeä, joista nelisenkymmentä liittyi joukkoon uusina jäseninä. Suuressa jäsenarvonnassa arvottiin 106 menneen vuoden aikana hankittua taideteosta kaikkien vuoden 2012 jäsenten kesken (1705 kpl) ja paikan päällä vielä 25 teosta illanviettoon osallistujien kesken.

STY Taidearpajaiset 2013 - 21web
Arvottavana Mimosa Palen teos Pöllöhattu. Kuva: Johann Höglund

Ilta alkoi Irma Optimistin performanssilla. Juontajat Minna Joenniemi ja Jonni Roos haastattelivat mm. Taideyhdistyksen tunnustuspalkinnon vuonna 2012 saanutta Optimistia sekä vuoden 2012 Dukaattipalkinnon saajaa, Maija Luutosta. Duo Ylinen soitti elävää musiikkia koko illan, ja kirjoittajaryhmä Tapiirin Jasmine Westerlund ja Veera Vähämaa laativat runomuotokuvia muutamista paikallisarvonnan teoksista. Paikallisarvonnassa arvottiin muun muassa Jari Julan filosofimuotokuvia sarjasta Sattumaa ei ole, deterministit ryhmäkuvassa (2012).

HERAKLEITOS

Seisot verhon takana piilossa,
väistät ihmisiä torilla.
Mutta korvasi kurottaa kaikkeen,