VUODEN 2014 TEOSARPAJAISET SUVILAHDEN KATTILAHALLISSA 12.1.2014

Tammikuun pakkasten keskellä arvottiin jälleen 130 teosta Taideyhdistyksen jäsenien kesken. Yhteensä yli 500 vanhaa ja uutta jäsentä löysi tiensä Suvilahden Kattilahalliin. Paikalla olleiden kesken arvottiin paikallisarvonnan 25 teosta ja suuren arvonnan 105 työtä oli arvottu jo ennen tilaisuuden alkua. Kaikki voittajanimet julkistettiin illan aikana ja voittajille on postitettu kotiin tieto voitosta.

Arpajaiset siirrettiin tänä vuonna Kattilahalliin, koska ennakkotiedoista poiketen, Taidehalli olisi jäänyt liian ahtaaksi juhlapaikaksi suurelle osallistujamäärälle. Osallistujamäärää ei haluttu rajoittaa ja sen vuoksi yhdistys etsi tilaisuudelle väljemmän juhlapaikan. Valitettavasti tämä tarkoitti myös sitä, että Taidehallin viikonloppunäyttely jäi järjestämättä.

Camilla Vuorenmaa: El Santo, 2014

Taidehallin näyttelymestari Tuomas Laatikainen rakensi ripustajineen Kattilahalliin komean esityksen vuoden aikana hankituista töistä. Kymmeniä metrejä pitkät seinäkkeet olivat pullollaan muun muassa grafiikkaa, valokuvavedoksia, veistoksia ja maalauksia. Ainakin Camilla Vuorenmaan suurikokoinen, puun pintaan kaiverrettu maalaus El Santo ja Kalle Mustosen välkkyvä, ledvaloilla toteutettu veistos AN’ SHE SAID YEA erottuivat ripustuksesta ensisilmäyksellä. Töitä oli hankittu arvottavaksi muun muassa Antti Oikariselta, Esko Männiköltä, Elissa Eriksonilta ja Tilla Kekiltä.

Jäsenet kehuivat tällä kertaa etenkin tilaratkaisua ja ruokatarjoilua onnistuneiksi. Osallistujamäärä oli viime vuotista hieman alhaisempi, lieneekö syynä ollut uusi paikka? Uutta olivat myös reippaat juontajat, radiotoimittaja Anna Cadia ja näyttelijä-laulaja Reino Nordin. Nordin toivotti jäsenet tervetulleiksi soittamalla huuliharppufanfaarin hallin ylätasanteelta.

Reino Nordin
Reino Nordin toivottaa yleisön tervetulleeksi. Kuva: Patrik Rastenberger.

Ohjelman alettua juontajat kuuluttivat rivakkaan tahtiin onnettaria ja voittajia lavalle. Taideteosten lisäksi arvottiin myös kaksi Taide-lehden vuosikertaa. Hauskasti toinen vuosikerran voittajista onnistui voittamaan itselleen myös teoksen mukaansa. Uusista, ovella liittyneistä jäsenistä puolestaan kaksi voitti jo saman tien arvonnassa – onnittelut heille!

Lavalle kiipesivät onnettariksi muun muassa Taide-lehden päätoimittaja Pessi Rautio, taiteilija Jaakko Niemelä ja keräilijä Seppo Fränti. Fräntin eläväiset liikehdinnät ja paikallisarvontalaatikon syvällinen kauhonta tuottivat useita uusia voittajanimiä ja voittipa Fränti itsekin työn toisen onnettaren arpomana. Arvonnassa kävi myös niin, että yksi onnellinen voitti sekä suurarvonnassa että paikallisarvonnassa.

Kauri Orblin
Kauri Orblin (keskellä) ojentaa juontaja Anna Cadialle itse serviettiin piirtämänsä taideteoksen. Kuva: Patrik Rastenberger.

Illan onnellisimpia voittajia oli kuitenkin takuulla 6-vuotias Kauri Orblin, joka nyt kolmantena jäsenvuotenaan voitti kovasti toivomansa Jouko Lehtolan valokuvavedoksen. Kauri haki työnsä onnesta halkeamaisillaan juontajilta ja luovutti heille myös itse serviettiin piirtämänsä teoksen. Suomen Taideyhdistys haluaa muistuttaa, että myös lapset voivat liittyä jäseniksi ja pääsevät silloin mukaan arpajaisiin vanhempiensa seurassa.

Kaiken kaikkiaan Kattilahallissa vallitsi lämmin tunnelma kovien pakkasten keskellä. Ensi vuoden voittoja on jo lähdetty hankkimaan suoraan taiteilijoilta ja näyttelyistä. Jäsenet voivat seurata yhdistyksen sivuilta pikku hiljaa karttuvaa kokoelmaa, joka arvotaan taas tammikuussa 2016. Suomen Taideyhdistyksen toimihenkilöt kuuntelevat mielellään myös toiveita ensi vuoden arpajaistilaisuuden toteutusta varten.

Teksti: Suvi Järvelin