Finska Konstföreningens publikation Jussi Heikkilä. Observationes 1984–2016 (red. Pirkko Tuukkanen) vann priset Bokkonstens vackra bok i tävlingen Årets vackraste böcker 2016 som ordnades av Kommittén för Finlands bokkonst. Vinnare i tävlingen var Hanna Koikkalainens fotobok Raja (Gränsen) (Maahenki/Musta Taide).

”En stilren konstbok där den tomma ytan expanderar och där typografin är så lågmäld som möjligt och stilen genomtänkt.
Bildmaterialet utnyttjas elegant, som sig bör i en bok av det här slaget, och särskilt friläggningar har använts sinnrikt. Pärmarnas vita minimalism är oförväget pretentiös och präglar hela boken. Den genomtänkta avvägningen finns närvarande i varje uppslag.”

Vinnarna i tävlingen offentliggjordes den 23 mars i Nationalbibliotekets Kupolsal.
Verkets grafiska formgivare Minna Luoma tilldelades ett diplom.

Läs mer om Finska Konstföreningens publikationer här.