Finska Konstföreningen ordnar i samarbete med resebyrå Matka-Agentit Oy en medlemsresa till Wien veckoslutet 29.9–1.10.2017. För att kunna delta ska du vara medlem i Finska Konstföreningen.

Anmälningar senast 12.5.2017 direkt till resebyrån per e-post anne.laakso(a)matka-agentit.fi eller telefon 050 414 6821.

Pris:
795 euro/person i dubbelrum
885 euro/person i enkelrum

I priset ingår:
* reguljärflyg med Finnair
* flygplatsskatt och passageraravgifter
* en incheckad resväska à 23 kg per person
* inkvartering i vald rumstyp
* frukost på hotellet
* tjänster enligt reseprogrammet
* inträdesbiljetter till besöksmålen, guidad tur på vissa ställen (se reseprogrammet)
* tre gemensamma måltider

RESEPROGRAM

Fredag 29.9
Avfärd från Helsingfors med Finnairs flyg kl. 8:30, ankomst till Wien kl. 9:55. En finskspråkig guide möter oss på flygplatsen i Wien. Efter en stadsrundtur stiftar vi till fots bekantskap med gamla stan och intar en tre rätters lunch på en restaurang i centrum.

Söndag 1.10
Avfärd från Wien med Finnairs flyg kl. 19:20. Guiden följer oss till flygplatsen. Ankomst till Helsingfors kl. 22:40.

Programmet för weekenden

Mozartkonsert
I Musikvereins Gyllene sal

Wiens konsthistoriska museum
Konst från fem årtusenden: från antikens Grekland och Rom ända till Dürers, Raphaels, Rembrandts, Rubens, Tizians, Velázquez och Vermeers mästerverk. Guidning med hörlurar (engelska eller tyska).

Bank Austria Kunstforum Wien
Ett av stadens populäraste museer med en viktig samling från mellankrigstiden, bl.a. Ferdinand Georg Waldmüller, Gustav Klimt, Oskar Kokoschka, Maria Lassnig, Christian Ludwig Attersee, Arnulf Rainer, Franz West, Herbert Brandl och Erwin Wurm.

Kunsthalle Wien
Modern konst. Guidning av museets guide på engelska eller tyska.

21er Haus
Museum för samtidskonst, guidad tur.

Wiener Secession
Utställningshall och en av Österrikes viktigaste byggnader i jugendstil.

Belvedere Museum
Österrikisk konst. Guidad tur.

Dorotheum auktionskammare
Guidad tur genom konstsamlarnas drömmål

Hundertwasserhaus
Vi beser byggnaden endast utifrån.

HOTELLET
Art Hotel Vienna ***
1050 Wien, Brandmayergasse 7–9
www.thearthotelvienna.at
Ett modernt hotell som värnar om modern konst. Ligger inom centrumområdet, utomordentliga förbindelser till stadskärnan.

ATT BEAKTA

* Finska medborgare ska ha ett pass eller ett EU-identitetskort som är giltigt under hela resan.
* Vi rekommenderar att alla redan i samband med bokningen tar en reseförsäkring som täcker eventuella avbokningskostnader samt person- och bagageskador.

matka-agentit_logo

SUOMEN MATKA-AGENTIT OY
Slottsgatan 8 E
20100 Åbo
www.matka-agentit.fi

TIDIGARE MEDLEMSRESOR

30.9–2.10.2016 Amsterdam
Van Gogh-museet, Het Rijksmuseum Amsterdam, Stedelijk Museum, Hermitage Amsterdam

6.–7.6.2015 Viro
Kumu, Tallinna Kunstihoone, Kunstihoone galerii, Linnagalerii, Viinistu Kunstimuuseum, ateljébesök till Leonhard Lapin
Läs Otso Kantokorpis artikel om medlemsresan till Estland!

Foto: Otso Kantokorpi. Leonhard Lapin förevisar sitt arbetsrum.

15.6.2014 Birkaland
Serlachius museum, Bildkonstveckorna i Mänttä, Purnu konstcenters sommarutställning

7–9.10.2011 Berlin
Pergamon-museet, Stasi-museet, konstmuseet Hamburger Bahnhof, Deutsche Guggenheim