SUOMEN TAIDEYHDISTYKSEN VUOSITTAIN JAKAMAT PALKINNOT

Vuonna 1858 perustettu Dukaattipalkinto on Suomen vanhin taidepalkinto, jonka Taideyhdistys myöntää erityisestä ansiosta nuorelle, enintään 35-vuotiaalle kuvataiteilijalle.

Tunnustuspalkinto myönnetään varttuneelle kuvataiteilijalle huomionosoituksena merkittävästä elämäntyöstä.

William Thuringin nimeä kantavat erikoispalkinnot – pääpalkinto ja muut nimikkopalkinnot – myönnetään anomuksetta 35–45-vuotiaille, uransa keskivaiheilla oleville kuvataiteilijoille.

Vuonna 2018 kirjallisuuspalkinto muuttuu taiteesta kirjoittavalle kriitikolle myönnettäväksi Edvard Richter -palkinnoksi.

Palkinnoista päättää Suomen Taideyhdistyksen johtokunta lautakuntien ehdotusten perusteella.

Ehdotuksen Dukaattipalkinnosta ja tunnustuspalkinnosta tekee palkintolautakunta, johon vuonna 2018 kuuluvat kuvataiteilija Antti Tanttu (puheenjohtaja), kuvataiteilija Susanne Gottberg, tutkija, taidehistorioitsija Hanna Johansson, kuvataiteilija Vesa-Pekka Rannikko ja FM Pessi Rautio.

William Thuring -palkintojen osalta ehdotuksen tekevät yhdistyksen puheenjohtaja Lasse Saarinen ja varapuheenjohtaja Päivi Karttunen. Jaettava summa, 72 500 €, sisältyy William Thuring -säätiön vuosittaiseen lahjoitukseen Suomen Taideyhdistykselle.

Vuoden 2018 kirjallisuuslautakuntaan kuuluvat FL Asko Mäkelä (puheenjohtaja), taidekriitikko Heikki Kastemaa ja taidekriitikko Sini Mononen.