Lapsi ja aikuinen yhdessä taidekurssille!

Helsingin Taidehalli 23.3.–24.3.2017 18:00–20:00

Suomen Taideyhdistys järjestää kaksi kuvataiteilija Vappu Rossin piirustuskurssia Helsingin Taidehallissa torstaina 23.3. ja perjantaina 24.3. klo 18–20. Torstaina piirretään tusseilla palapeliasetelma kukista, hedelmistä ja mielikuvituskasveista, ja perjantaina lempilelut kohtaavat mustavalkoisessa piirustuksessa. Molemmat kurssit on suunnattu lapselle ja aikuiselle yhdessä. Lapsen ikä 4–17 v.

Lisätiedot ja peruutukset: tuottaja Birgitta Orava, tuottaja(a)taidehalli.fi


Torstai 23.3. klo 18–20
PALAPELIASETELMA

Koostamme kukista, hedelmistä, mielikuvituskasveista ja näyttelystä “poimituista” koristekuvioista sommitelman ja teemme niistä värikylläisen tussipiirustuksen palapeliaihiolle. Työskentelyn lähtökohtana on yhtä lailla havainto, tunne kuin mielikuvitus, kenties inspiraatiota voi hakea myös kukkien tuoksumaailmasta. Piirtiminä ovat pääasiassa värilliset spriiliukoiset tussit, joita on lainattavissa Taidehallilla. Kurssilaiset voivat työskennellä myös omilla välineillään. Jokainen kurssilainen saa Taidehallilta käyttöönsä yhden palapeliaihion.

Tarvittavat materiaalit: Torstaina työskentelemme värillisin piirtimin. Taidehallilla on lainattavissa tusseja, mutta halutessaan kurssilaiset voivat tuoda myös omia värikyniä ja tusseja. Mukaan tarvitaan myös lyijykynät ja kumit. Taidehallilla ei ole mahdollisuutta teosten fiksatiivikäsittelyyn, joten hiilet ja kuivapastellit eivät sovellu työskentelyyn. Palapeliaihiot saa paikan päältä.

Kurssin hinta: 15 € / aikuinen ja lapsi yhdessä
Suomen Taideyhdistyksen jäsenkortilla 10 €
Huom! Ilmoittaudu etukäteen täällä.


Perjantai 24.3. klo 18–20
LEMPILELUT KOHTAAVAT

Perjantain teemana on lelu. Aikuinen ja lapsi tuovat molemmat mukanaan lempilelunsa, jotka toimivat piirrosmalleinamme mustavalkoisessa sävypiirustuksessa. Teemme johdantona muutamia havainnosta piirtämisen harjoituksia lyijy-, grafiitti- tai kuitukärkikynillä ja työstämme sitten aikuisen ja lapsen lempileluista yhdessä piirrostutkielman; lelujen kohtaamisen tai “kaksoismuotokuvan”.

Tarvittavat materiaalit: Perjantain kurssia varten sekä aikuinen että lapsi (iästä riippumatta) tuovat mukanaan lempilelunsa (tai hätätilassa kuvan siitä). Työvälineiksi perjantaita varten tarvitaan lyijy- ja/tai grafiittikyniä tai muita mieluisia piirtimiä (esim. kuitukärkikynät), kumit ja piirustuspaperia / lehtiöt, vähintään kokoa A3. Paperin paksuus 120–300 g.

Kurssin hinta: 15 € / aikuinen ja lapsi yhdessä
Suomen Taideyhdistyksen jäsenkortilla 10 €
Huom! Ilmoittaudu etukäteen täällä.


VAPPU ROSSI (1976) on kuvataiteilija, joka tunnetaan erityisesti piirustustaidostaan. Rossi on kokenut ja kysytty opettaja, joka on parikymmentä vuotta ohjannut kaikenikäisiä tekijöitä aloittelijoista ammattilaisiin mm. Ateneumilla, Kuvataideakatemiassa, Oriveden opistolla ja Helsingin taidemuseossa. Hän on valmistunut kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta ja taiteen kandidaatiksi Taideteollisesta korkeakoulusta.