Niki de Saint Phalle: Les trois grâces (1995–2003). Niki Charitable Art Foundation

”Päätin jo varhain tulla sankarittareksi. Kuka olisin? George Sand? Jeanne d’Arc? Drag-Napoleon? Mitä ikinä päätinkään tehdä, halusin sen olevan vaikeaa, jännittävää, suurta.”

Tanssivia naisia, hulppeita veistospuistoja ja villiä ampumista – Niki de Saint Phallen (1930–2002) maailma on hersyvä ja humoristinen, tummia sävyjä unohtamatta. Taiteilijan radikaali taiteen tekemisen tapa sekä teosten yhteiskunnallinen sanoma puhuttelevat suoraan myös meidän aikaamme. Taidehallin suurnäyttelyssä nähdään Saint Phallen ikonisia töitä: elämäniloa pursuavia veistoksia ja räväköitä kollaaseja.

Näyttely on osa Helsingin Juhlaviikkoja.

Näyttelyä ovat tukeneet Niki Charitable Art Foundation, MAMAC Nice, Institut français de Finlande ja Suomen Taideyhdistys.

Avoinna
ti, to, pe 11.00–18.00
ke 11.00–20.00
la-su 11.00–17.00
ma suljettu

Pääsyliput
10 € / 7 €
Alle 18v. vapaa pääsy
Suomen Taideyhdistyksen jäsenillä vapaa pääsy. Esitäthän jäsenkorttisi lippukassalla!
Museokortti