Paul Osipow

Helsingfors Konsthall 26.1.–24.3.2019

Paul Osipow är en av de centrala konstnärerna inom finsk bildkonst, och den breda retrospektiven visar ett imponerande tvärsnitt av hans produktion. Redan i tidig ålder reste Osipow runt i Europa och USA, och dessa resor har haft stor betydelse för hans produktion. För Osipow har konsthistorien, såväl antiken som modernismen, alltid varit en viktig inspirationskälla. Utställningen på Konsthallen visar hans geometriska och fria abstraktioner och figurativa klassiska motiv, till exempel stilleben med matvarumotiv samt kvinnofigurer, från 1960-talet fram till idag.

Läs mera

Croquiskväll med två modeller på Alla hjärtans dag

Helsingfors Konsthall 14.2 kl. 18:15–20:00

Helsingfors Konsthall, torsdagen den 14 februari kl. 18.15–20.00. Ta med egna redskap. Deltagaravgift 8 €, för Finska Konstföreningens medlemmar 5 €.

Läs mera

Balettcroquis

Helsingfors Konsthall 21.2, 28.2, 7.3 och 14.3

I Finska Konstföreningens rörelsecroquis ligger fokus i att betrakta balettens rörelser och balettdansösens anatomiska struktur. Ta med egna redskap. Pris 8 € / för Konstföreningens medlemmar 5 €.

Läs mera
Croquiskvällar Helsingfors Konsthall tisdagar 18:15–20:00

Finska Konstföreningen ordnar croquiskvällar med levande modell på Helsingfors Konsthall på tisdagar kl. 18.15–20.00 då konstutställningarna inte hindrar det. Ta med egna redskap. Deltagaravgift 8 euro, för Konstföreningens medlemmar 5 euro.

Läs mera
Paul Osipow

I samband med utställningen utger Finska Konstföreningen en bok som presenterar Paul Osipows produktion. Artiklarna i boken är skrivna av Silja Rantanen, bildkonstnär och professor i bildkonst, Timo Valjakka, konstkritiker och facklitterär författare och kurator.

Läs mera
Lotterivinsterna 2018

Finska Konstföreningen förvärvar varje år ett hundratal inhemska samtidskonstverk som i slutet av året lottas ut bland föreningens medlemmar. Deltagandet i lotteriet förutsätter att medlemsavgiften för 2018 är betald senast den 15 december. Vinnarna offentliggörs på den traditionella kvällsfesten den 31 januari 2019.

Läs mera
2018 års konstlotteri på Kabelfabriken 31.1.2019

Finska Konstföreningen förvärvar varje år ett hundratal konstverk som i slutet av året lottas ut bland medlemmarna. Vinnarna offentliggörs på den traditionella kvällsfesten i början av följande år. På festplatsen utlottas dessutom ett tjugotal verk bland de närvarande. Kom ihåg att anmäla dig till evenemanget senast den 25 januari 2019!

Läs mera
Finska Konstföreningens pris och stipendier 2018

Finska Konstföreningen delar årligen ut tretton betydande konstpris. Dukatpriset till en ung konstnär gick i år till Elina Autio. Hederspriset för en ståtlig karriär inom konsten tilldelades Kari Cavén. William Thuring-prisen ges åt konstnärer i åldern 35–45 år. I år går Thuring-huvudpriset till Jani Ruscica. Edvard Richter-priset till konstskribenter gick till kritikern Helen Korpak.

Läs mera
Resa till konstmässan i Köln 11–14.4.2019

Kom med på Finska Konstföreningens skräddarsydda resa till konstmässan i Köln, Art Cologne 2019. Vår guide är konstfilosofen Johanna Wahlbeck. I resan ingår dessutom många andra konstmål som vi bekantar oss med under Johannas ledning. För att kunna delta ska du vara medlem i Finska Konstföreningen.

Läs mera
Finska Konstföreningen visar Paul Osipows och Anu Tuominens utställningar på Helsingfors Konsthall

Finska Konstföreningen ordnar årligen en stor utställning av en inhemsk konstnärs verk på Helsingfors Konsthall. Nästa år är det Paul Osipows retrospektiva utställning som fyller Konsthallen, år 2020 står bildkonstnären Anu Tuominen i tur.

Läs mera
Det nya Edvard Richter -priset

Finska Konstföreningens litteraturpris har åren 1984–2017 tilldelats skribenter och redaktörer som på ett betydande sätt främjat finländsk konstlitteratur och kännedomen om konst. År 2018 omvandlas litteraturpriset till ett Edvard Richter-pris som tilldelas en kritiker som skriver om konst.

Läs mera