Anu Tuominen: I morgon är i dag i går

Helsingin Taidehalli 18.1.–1.3.2020

Finska Konstföreningen producerar Anu Tuominens (f. 1961) utställning som presenterar nya verk vid sidan om konstnärens populära klassiker. Tuominen hör till den inhemska hantverkskonstens topp och är känd för att väcka använda föremål, ofta hittade på loppmarknader, till liv.

Läs mera

Arkiv

Paul Osipow Helsingin Taidehalli 26.1.–24.3.2019

Paul Osipow är en av de centrala konstnärerna inom finsk bildkonst, och den breda retrospektiven visar ett imponerande tvärsnitt av hans produktion: geometriska och fria abstraktioner och figurativa klassiska motiv, till exempel stilleben med matvarumotiv samt kvinnofigurer, från 1960-talet fram till idag.

Läs mera
EGS – Writing My Diary Helsingin Taidehalli 13.1.–25.2.2018

EGS (f. 1974) hör till Finlands internationellt mest kända graffitikonstnärer vars verk kan ses i städer i tiotals länder världen runt. Han fogar alltid bokstäverna EGS till sina verk, men i varierande former och konstellationer ända till det oigenkännliga. På utställningen visas bl.a. väggmålningar, installationer och skulpturer.

Läs mera
Grönlund–Nisunen: Grey Area Helsingin Taidehalli 28.1.–5.3.2017

Tommi Grönlunds och Petteri Nisunens utställning presenterar deras produktion från de senaste tjugo åren. Duon rör sig på gränsen mellan konst och vetenskap och leker i sina verk med fysikaliska fenomen såsom tyngdkraften, magnetism och ljus. Också ljudet spelar en viktig roll i deras installationer.

Läs mera
Jussi Heikkilä: Observationes Helsingin Taidehalli 23.1.–13.3.2016

Jussi Heikkilä tröttnar inte på att överraska. Den retrospektiva utställningen presenterar verk från fyra decennier av denna pionjär inom finländsk konceptkonst. Även helt nya verk ingår.

Läs mera
Esko Männikkö – Time Flies. A Highlight

Finska Konstföreningens utställning Esko Männikkö – Time Flies åker på en internationell turné: Italien, Nederländerna, Sverige.

Läs mera
Helena Hietanen, Jaakko Niemelä: Chaos & Beauty Helsingin Taidehalli 24.1.–8.3.2015

I början av året fylls Konsthallen ända ut till fasaden av konstverk gjorda av ljus och skugga. Ljuset är det förenande temat för Helena Hietanens och Jaakko Niemeläs konstnärliga arbete. Med på utställningen är viktiga verk och publikfavoriter från bådas karriärer.

Läs mera
Esko Männikkö: Time Flies Helsingin Taidehalli 18.1.–2.3.2014

Den retrospektiva utställningen Time Flies är den i Finland hittills största presentationen av fotokonstnären Esko Männikkös verk, från 1980-talet till idag.

Läs mera
Leena Luostarinen: Tigertecknare Helsingin Taidehalli 12.1.–3.3.2013

Finska Konstföreningen producerar en bred retrospektiv utställning av Leena Luostarinens (f. 1949) verk. Utställningen är en exposé över Luostarinens långa karriär från genombrottsverken på 1970-talet ända till hennes produktion idag.

Läs mera
Elina Merenmies: Hemlig glädje Helsingin Taidehalli 21.1.–4.3.2012

I Elina Merenmies verk förenas det hemska och det komiska. Elina Merenmies verk berättar hisnande historier om världen och om hur det ur vardagliga fenomen och saker kan […]

Läs mera
Pekka Kauhanen: Hundrackan, pojken och snögubben Helsingin Taidehalli 29.1.–13.3.2011

Bildhuggaren Pekka Kauhanen bygger galna världar i Konsthallen, världar som lockar fram vilda tolkningar, världar som garanterat inte kan beskyllas för vare sig tråkighet eller uppblåsthet.

Läs mera