Jonni Roos, Minna Joenniemi. Kuva/Foto/Photo: Roger Gustafsson

Konstföreningens traditionella medlemslotteri på Kabelfabriken den 20.1.2010 lockade närmare 400 medlemmar att delta, varav över 60 var nya medlemmar! Under kvällen lottades 111 konstverk som hade införskaffats under år 2009 ut. Alla verken fanns att beskåda i Puristamo.

Teosarpajaiset 2009

Som konferencierer fungerade redaktörerna Minna Joenniemi och Jonni Roos. Kvällens tema var ”årets konsthändelser”. Som fru Fortuna under lotteriet fungerade minister Anneli Jäätteenmäki, chefen för konstmuseet Ateneum Maija Tanninen, kritikerna Marja-Terttu Kivirinta och Otso Kantokorpi, konstnärerna Muriel Lässer, Sanni Seppo, Ritva Kovalainen, Anni Leppälä, Ismo Kajander och Anna Tuori.

Ismo Kajander
Konstnären Ismo Kajander som “fru Fortuna”.

Ritva Kovalainen, Sanni Seppo
Konferenciererna med Ritva Kovalainen och Sanni Seppo, vars verk Metsänhoidollisia toimenpiteitä (Hiilinielu tuotanto & Miellotar 2009) fick Litteraturpriset 2009.

Foto: Roger Gustafsson