Anu Tuominen: Huomenna tänään on eilen

Helsingin Taidehalli 18.1.–1.3.2020

Suomen Taideyhdistyksen tuottamassa Anu Tuomisen (s. 1961) näyttelyssä nähdään uusien teosten rinnalla taiteilijan suosittuja klassikoita. Kotimaisen käsitetaiteen huippuihin lukeutuva Tuominen tunnetaan käytettyjen, usein kirpputoreilta löytyneiden, esineiden henkiin herättäjänä.

Lue lisää

Arkisto

Paul Osipow Helsingin Taidehalli 26.1.–24.3.2019

Suomalaisen kuvataiteen keskeisiin maalareihin lukeutuvan Paul Osipowin laajassa retrospektiivisessä näyttelyssä nähdään vaikuttava poikkileikkaus taiteilijan tuotantoa: geometrisiä ja vapaamuotoisia abstraktioita sekä figuratiivisia klassisia aiheita, kuten ruoka-asetelmia sekä naisfiguureja, 1960-luvulta tähän päivään.

Lue lisää
EGS – Writing My Diary Helsingin Taidehalli 13.1.–25.2.2018

EGS (s. 1974) on Suomen kansainvälisesti tunnetuimpia graffititaiteilijoita, jonka maalaamia teoksia voi nähdä kaupunkitilassa kymmenissä eri maissa. Taiteilija liittää kaikkiin töihinsä kolme nimikirjaintaan, muokaten niitä uusiksi muodoiksi ja järjestelmiksi, aina tunnistamattomuuteen saakka.

Lue lisää
Grönlund–Nisunen: Grey Area Helsingin Taidehalli 28.1.–5.3.2017

Tommi Grönlundin ja Petteri Nisusen näyttely esittelee taiteilijoiden tuotantoa 20 vuoden ajalta. Taiteen ja tieteen rajalla liikkuvan taiteilijaduon teokset leikittelevät fysikaalisilla ilmiöillä, kuten painovoimalla, magnetismilla ja valolla. Installaatioissa on keskeistä myös ääni.

Lue lisää
Jussi Heikkilä: Observationes Helsingin Taidehalli 23.1.–13.3.2016

Jussi Heikkilä ei väsy yllättämään. Retrospektiivinen näyttely esittelee suomalaisen käsitetaiteen pioneerin teoksia neljän vuosikymmenen ajalta. Mukana nähdään myös aivan uusia töitä.

Lue lisää
Esko Männikkö – Time Flies. A Highlight

Suomen Taideyhdistyksen tuottama näyttely Esko Männikkö – Time Flies jatkaa kierrostaan: Italia, Alankomaat, Ruotsi.

Lue lisää
Helena Hietanen, Jaakko Niemelä: Chaos & Beauty Helsingin Taidehalli 24.1.–8.3.2015

Alkuvuodesta valo- ja varjoteokset levittäytyvät aina Taidehallin ulkopintaan asti. Valon teema yhdistää Helena Hietasen ja Jaakko Niemelän työskentelyä. Mukana näyttelyssä on molempien uran tärkeitä teoksia sekä yleisön suosikkeja.

Lue lisää
Esko Männikkö: Time Flies Helsingin Taidehalli 18.1.–2.3.2014

Valokuvataiteilija Esko Männikön retrospektiivinen näyttely Time Flies esittelee Suomessa ennennäkemättömän laajan kokonaisuuden taiteilijan teoksia aina 1980-luvun alusta nykyhetkeen.

Lue lisää
Leena Luostarinen: Tiikerinpiirtäjä Helsingin Taidehalli 12.1.–3.3.2013

Leena Luostarisen (s. 1949) mittavassa retrospektiivisessä taidenäyttelyssä kartoitetaan Luostarisen pitkää uraa aina 1970-luvun läpimurtoteoksista nykypäivän tuotantoon.

Lue lisää
Elina Merenmies: Salaista iloa Helsingin Taidehalli 21.1.–4.3.2012

Kauhea ja koominen yhdistyvät Elina Merenmiehen teoksissa. Elina Merenmiehen teokset kertovat huikaisevia tarinoita maailmasta ja siitä, miten arkisista ilmiöistä ja asioista voi […]

Lue lisää
Pekka Kauhanen: Hurtta, poika ja lum’ukko Helsingin Taidehalli 29.1.–13.3.2011

Kuvanveistäjä Pekka Kauhanen luo Taidehalliin hulvattomiin tulkintoihin houkuttelevia maailmoja, joita ei voi syyttää ainakaan tosikkomaisuudesta tai pönötyksestä.

Lue lisää