Tarja Pitkänen-Walter: Maalauksellisia mietteitä

Helsingin Taidehalli 16.1.–28.2.2021

 

Suomen Taideyhdistys järjestää vuosittain kotimaisen taiteilijan suurnäyttelyn Helsingin Taidehallissa. Tarja Pitkänen-Walterin näyttely Maalauksellisia mietteitä avautuu tammikuussa 2021.

Kuvataiteilija Tarja Pitkänen-Walterin (s. 1960) taiteessa maalauksen moniaistisuus, materiaalisuus ja tilallisuus ovat keskeisessä roolissa. Hän työstää paikkasidonnaisia laajennettuja maalauksia tilaan useilla eri tekniikoilla, tilan käytön ja arkkitehtuurin huomioiden. Taidehallin näyttely muodostuu erilaisista kokemustiloista, joista jokaisella on oma tematiikkansa ja luonteensa. Näyttelyyn on tulossa Pitkänen-Walterin teoksia 1980-luvulta tähän päivään ja esillä on myös kokonaan uusia, Taidehallin interiööriin suunniteltuja kokonaisuuksia.

Pitkänen-Walter on toiminut Kuvataideakatemian maalaustaiteen professorina vuodesta 2006 sekä taiteenopettajana ja asiantuntijana sekä useissa luottamustehtävissä. Hän on esiintynyt laajasti kotimaisissa ja kansainvälisissä yksityis- ja ryhmänäyttelyissä 1980–luvun alusta lähtien.

 

Tarja Pitkänen-Walter: Paint Plays Painting, 2014, pleksi, polykarbonaatti, muovimaali, 260 x 260 x 95 cm, Jenny ja Antti Wihurin rahaston kokoelma, Rovaniemen taidemuseo. Kuva: Jussi Tiainen.