Tuomo Rainio. Kuva/Foto/Photo: Patrik Rastenberger

Vuonna 1858 perustettu Dukaattipalkinto on yhdistyksen palkinnoista perinteikkäin ja merkittävin. Se myönnetään erityisestä ansiosta nuorelle, enintään 35-vuotiaalle taiteilijalle.

Tuomo Rainio (s. 1983 Espoossa) saa vuoden 2015 Dukaattipalkinnon, 16 000 euroa.

Palkintolautakunnan perustelut: Tuomo Rainio vie modernia teknologiaa omaperäisesti käyttäen taiteen perinnettä eteenpäin. Video- ja valokuvateosten ytimessä ei ole itse kuva, vaan se, miten kuva on olemassa: lyyrinen esilletuleminen yhdistyy katoamisen estetiikkaan.

Taiteen maisteriksi vuonna 2011 Aalto-yliopistosta valmistunut Tuomo Rainio asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän on parhaillaan mukana Suomen Taiteilijaseuran Nuoret 2015 -näyttelyssä Helsingin Taidehallissa 3.1.2016 asti. Uusissa teoksissaan Tuomo Rainio käsittelee mm. kohinan ja signaalin suhdetta, merkityksen muotoutumisen ja muuntumisen dynamiikkaa kuvassa sekä konkreettisen ja abstraktin suhdetta.

Lue lisää täältä.